O nama

Naša priča

Obiteljska boutique vinarija

Kaštel Sikuli je obiteljska boutique vinarija koja je na tržištu od 2019. godine, odnosno berbe 2018. godine. Vinarija posjeduje vinograd u Kaštel Novom na 13.000 četvornih metara i dva manja vinograda u unutrašnjosti Dalmacije s 3000 trsova.

Iako je Kaštel Sikuli novi projekt i mlada vinarija, obitelj Kovačević ima iskustva u proizvodnji vina. Ivica Kovačević dugogodišnji je direktor jedne od najuspješnijih vinarija u Hrvatskoj, a sada je svoje znanje i iskustvo odlučio iskoristiti za pokretanje vlastite vinarije. Vinariju Kaštel Sikuli pokrenuo je zajedno sa sinovima Ivanom i Tomislavom, na koje je prenio svoje znanje o uzgoju grožđa i proizvodnji vina.

Antičko naselje Sikuli

Inspiracija za ime bilo je antičko naselje Sikuli koje su u drugom stoljeću prije Krista osnovali Grci s otoka Issa. Sikuli su bili poznati po proizvodnji i prodaji vina, o čemu svjedoči bogata zbirka amfora i mega čaša pronađenih na lokalitetu. Arheološko nalazište Sikuli nalazi se u neposrednoj blizini vinarije i ukazuje na dugu tradiciju proizvodnje vina na ovim prostorima.

Javite nam se

Add Your Heading Text Here