Autentična Boutique

Vina

Obiteljska boutique vinarija

Kaštel Sikuli je obiteljska boutique vinarija koja se bavi proizvodnjom od 2019. godine, odnosno berbe 2018. godine. Vinarija posjeduje vinograd u Kaštel Novom na 13.000 četvornih metara i dva manja vinograda u unutrašnjosti Dalmacije s 3000 trsova.

Iako je Kaštel Sikuli novi projekt i mlada vinarija, obitelj Kovačević ima iskustva u proizvodnji vina. Ivica Kovačević dugogodišnji je direktor jedne od najuspješnijih vinarija u Hrvatskoj, a sada je svoje znanje i iskustvo odlučio iskoristiti za pokretanje vlastite vinarije. 

Kastel Sikuli Kaštelanski Crljenak

Potpuno rubin boje. U početku mirisom dominiraju začini, papar, vanilija, suhe šljive, kasnije se razvijaju arome crvenog bobičastog voća, uglavnom borovnice. U okusu suhe šljive i bobičasto voće, suhe smokve. Tanini su baršunasti, finiš je suh, srednje do dug. Svježina je lijepo izražena.

Antičko naselje Sikuli

Inspiracija za ime bilo je antičko naselje Sikuli koje su u drugom stoljeću prije Krista osnovali Grci s otoka Issa. Sikuli su bili poznati po proizvodnji i prodaji vina, o čemu svjedoči bogata zbirka amfora i mega čaša pronađenih na lokalitetu.

Arheološko nalazište Sikuli nalazi se u neposrednoj blizini vinarije i ukazuje na dugu tradiciju proizvodnje vina na ovim prostorima.

Ivica Kovačević

Sikuli iskustvo

Dobrodošli u Sikuli iskustvo, gdje možete uživati u čarobnom putovanju kušanja vina. Naša selekcija nudi raznolika izvrsna vina koja će zasigurno razveseliti vaše nepce. Proučimo ponudu i opcije slaganja hrane i vina koje imamo za vas.

Vino i upareno jelo

INDIGENOUS DALMATIAN FLAGSHIP WHITE AND RED

Javite nam se

Add Your Heading Text Here